Medicare Monitor

Verhuur van wiegedoodmonitor (apneumonitor)

Waarom een apneumonitor gebruiken?

Medicare is gespecialiseerd in het ter beschikking stellen van apneu-monitors (een apneu is een ademhalingsstilstand) aan ouders die hun baby thuis wensen te bewaken.  Voor deze bewaking kunnen verschillende redenen zijn: deze monitor kan gebruikt worden voor de preventie van wiegedood, maar kan ook gebruikt worden bij prematuriteit, RSV-virus, post-operatieve controle, familiale voorgeschiedenis, verkeerde slaaphouding van de baby, …

 

Welke apneumonitors (monitor wiegedood) zijn beschikbaar?

Wij werken hoofdzakelijk met twee types toestellen, nl. de MR-10 en de Siss Baby Control. Deze monitors bewaken de ademhaling van de baby en geven een auditief en visueel alarm als de baby gedurende een bepaalde tijd niet ademt. Het toestel is geschikt voor gebruik vanaf de eerste levensmaand tot 18 maanden en heeft als doel de ademhaling te registreren via een sensor die op de buik van de baby gekleefd wordt.

Het is belangrijk te weten dat de Siss Baby Control werkt met een bewegingssensor, die de kleinste beweging van de buik door de ademhaling registreert. Andere bewegingen (bv. wanneer de sensor in een rijdende auto of kinderwagen ligt) kunnen ook signalen opwekken. Daarom is het belangrijk om in die situaties steeds visueel contact met uw kindje te houden.
Daarnaast beschikt Medicare ook over een Siss Baby Control Plus, die zowel de ademhaling als de hartslag monitort.  Hierbij worden ook elektroden op de borst van de baby gekleefd.
Voor meer info over de Siss Baby Control en Siss Baby Control Plus kan u terecht op www.schulte-elektronik.de

Al deze toestellen worden op maandbasis door Medicare aan de ouders verhuurd.

 

Kostprijzen en waarborg van deze wiegedoodmonitors

• Maandhuur MR-10: 75€/maand + aankoop van sensors (7.5€/stuk; gaan ong. 3 à 4 weken mee)
• Maandhuur Siss Baby Control: 90€/maand (sensor inbegrepen)
• Maandhuur Siss Baby Control Plus: 180€/maand (+ aankoop van elektroden voor de registratie van de hartslag)
Voor langere huurperiodes (vanaf 6 maanden huur) en voor een tweeling is een korting van 10% voorzien.
De huur is te betalen vanaf het eerste gebruik en wordt automatisch vernieuwd tot de monitor wordt ingeleverd. De minimum-huurperiode bedraagt 1 maand. Vanaf de tweede maand worden onafgewerkte maanden verrekend aan een dagprijs van 3€ voor de MR-10, 3.5€ voor de Siss Baby Control en 7.5€ voor de Siss Baby Control Plus.
Waarborg: er wordt een waarborg van 250€ aangerekend indien er geen voorschrift van de arts is en/of indien het toestel wordt opgestuurd. Als het toestel wordt opgestuurd, vragen we steeds een waarborg. Deze waarborg wordt volledig teruggestort na ontvangst van het toestel in goede staat.

 

Afhaling monitor wiegendood

De showroom van Medicare is geopend van dinsdag tem. vrijdag van 9.00u tot 12.30u en van 14.00u tot 17.00u of na telefonische afspraak op 09/221 06 28.
Het toestel kan ook bij u thuis of in het ziekenhuis geleverd worden via Taxipost Secur tegen een tarief van 12.5€.